Haber

Güney Kore’de Köpek Eti Yemek Yasaklandı, Tüm Dünyadan Tepki

Birçok Asya ülkesinde olduğu gibi maalesef Güney Kore’de de köpek eti yeniyor. Ancak ülkenin son yıllardaki gelişmişlik düzeyi düşünüldüğünde bu durum dünya ülkelerinin şoka girmesine neden olmaktadır. Bu nedenle ülke parlamentosu köpek etini yasaklamak için çalışmalara başladı. Detaylar haberimizde!

Asya kıtasında yer alan ülkelerin yemek kültürleri bize oldukça garip gelmektedir. Çin yarasa ve yılan gibi hayvanları yerken, Güney Kore’de de benzer bir yemek kültürüne sahip olduğu fikri dünyayı şok etti.

Güney Kore halkı yüzyıllardır köpek etini bir dayanıklılık kaynağı olarak gördükleri için yiyorlar. Ancak ülkede köpek eti yetiştirmek ve yemek ne yasal ne de yasa dışı.

Zengin ve modern bir ülke olarak bilinen Güney Kore, dünyada endüstriyel ölçekli çiftliklere sahip tek ülke ve dünya çapında köpek yeme kültürleri son zamanlarda tepki gösteriyor.

Milletvekili Han Jeoungae, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi’ne hitaben yaptığı konuşmada, “Yabancılar Güney Kore’nin kültürel bir güç merkezi olduğunu düşünüyor. Ancak kültürümüz uluslararası konumunu yükselttikçe, yabancılar köpek eti tüketimimiz karşısında daha çok şaşırıyorlar.”

Kore Köpek Çiftçileri Derneği’ne göre, her yıl 700.000 ila 1 milyon köpek katlediliyor.

Köpek yetiştiriciliği ülkede önemli bir gelir kaynağıdır. Hal böyleyken “Özel Kanun” olarak sunulacak taslağa göre köpek çiftliklerini kapatmayı kabul eden çiftçiler için destek programları hazırlanacak.

Ancak bazı çiftçiler yasadan memnun değil. Seul’ün güneyindeki Pyeongtaek şehrinde 7 bin köpekle ülkenin en büyük çiftliklerinden birinin sahibi olan Kim Jong-kil, “Bu atılımlara şiddetle karşı çıkıyorum ve buna direnmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Kim, “Ailesi 27 yıldır bu meslekle geçimini sağlıyor ve çiftliği iki çocuğuna bırakmak istiyor” dedi.

Ancak köpek çiftçileri derneğine göre son yıllarda köpek etine olan talep azaldı. 2022’de yapılan bir ankete göre Güney Korelilerin yüzde 87,5’i köpek eti yemiyor ve yüzde 56’sı yasağı destekliyor.

Seul’de bir köpek eti restoranının sahibi olan 77 yaşındaki Yoon Chu-wol, “Eskiden kazandığımın yalnızca üçte birini kazanıyorum. Gençler buraya gelmiyor. Daha yaşlı müşterilerime gelip yemeğimi yemelerini söylüyorum. köpek eti yasaklanmadan önce daha sık.”

Hayvanlara insanca muamele edilmesini savunan Humane Society International’a göre, Asya’da her yıl katledilen 30 milyon köpek, Güney Kore dışında Çin, Vietnam, Endonezya ve Kuzey Kore’de yeniyor.

Ve Asya’daki kadar olmasa da köpek eti dünya çapında Gana, Nijerya, kuzey Hindistan ve listedeki tek Avrupa ülkesi olan İsviçre’nin bazı kırsal bölgelerinde de tüketiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu