Ekonomi

Cloudflare Hisseleri Güçlü İlk Çeyrek Sonuçlarına Rağmen Zayıf 2024 Finansal Görünümü Nedeniyle Düştü

Cloudflare (NET) hisseleri, şirketin tüm mali yıl için beklenenden daha zayıf bir mali performans öngördüğü Perşembe günü piyasa kapandıktan sonra yapılan işlemlerde %14’ten fazla düştü.

Cloudflare, ilk mali çeyrekte hisse başına 0,16 dolar kâr açıklayarak ortalama analist tahmini olan 0,13 doları aştı. Şirketin geliri 378,6 milyon dolar ile 373,24 milyon dolar olan beklentinin üzerinde gerçekleşti.

Şirketin GAAP dışı brüt kârı 301,1 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu da bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 225,9 milyon dolar veya %77,8’lik brüt kâr marjına kıyasla %79,5’lik bir brüt kâr marjına karşılık geliyor.

Cloudflare gelecek görünümünde, 2024’ün ikinci çeyreği için hisse başına 0,14 dolar kâr bekliyor ki bu da ortalama tahmin olan 0,13 doların biraz üzerinde. Şirket, ikinci çeyrek için 393,5 milyon dolar ile 394,5 milyon dolar arasında değişen gelirler öngörüyor ki bu da ortalama analist tahmini olan 393,5 milyon dolar ile uyumlu.

Cloudflare, 2024 yılının tamamı için hisse başına kârının 0,60 ila 0,61 dolar arasında olacağını tahmin ediyor ve bu aralığın alt ucu finansal analistlerin beklentilerini karşılıyor. Şirket, yıl için toplam gelirinin 1,648 milyar dolar ile 1,652 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor ki bu da ortalama tahmin olan 1,65 milyar doların biraz altında.

Cloudflare’in kurucu ortağı ve CEO’su Matthew Prince, “Ekibimizin brüt ve işletme marjlarımızın yanı sıra operasyonlardan elde ettiğimiz nakit akışımız üzerindeki disiplini korurken ağımızı genişletmeyi, giderek daha büyük müşterilere hizmet vermeyi ve yapay zeka ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere yeni ürün kategorileri sunmayı başarmasından son derece memnunum” dedi.

“Buna ek olarak, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla satış verimliliğinde çift haneli bir yüzde artışı elde ettik. Cloudflare’in büyümesi her zaman sürekli inovasyona olan bağlılığımızdan kaynaklanmıştır ve sektör için bir standart oluşturacak bir pazar stratejisi geliştirmemiz konusunda iyimserim” diye ekledi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu