Haber

HDP’li Gülüm: “Hayati risk taşıyan hastalar bile aylarca randevu beklemek zorunda kalıyor”

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, “Hayati risk taşıyan hastaların bile aylarca randevu beklemek zorunda kaldığını” iddia etti.

Gülüm, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, hastaların istedikleri ilacı bulamadıkları için eczanelere gitmek zorunda kaldıklarını, ilaç bulunsa bile değerli olduğu için ulaşılamadığını savundu.

Vatandaşların ilaç farkını ödeyemediğini belirten Gülüm, “Genel Sağlık Sigortası olmayanların durumu daha vahim. Bu vatandaşlar ilaç ücretinin tamamını kendi ceplerinden ödemek zorunda. Emekliler de içeride. emeklilerin zaten yetersiz olan maaşlarından muayene ücreti kesildiği için çok zor bir durum.” dedi.

Bazı ilaçların SGK kapsamından çıkarıldığını belirten Gülüm, bunun fiyatların artmasına ve ağır hastaların tedavi edilememesine neden olduğunu iddia etti.

Gülüm, “Hastaneler var, hastaneler sürekli açılıyor ama bu hastaneler reel anlamda sağlık sisteminde çözüm üreten hastaneler değil. sosyal devlet anlayışı ortadan kalktı, hayati risk taşıyan hastalar bile aylarca randevu kuyruğunda beklemek zorunda kalıyor.” terimleri kullandı.

haberdemirkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu