Haber

YÖK, vakıf üniversitelerindeki milli sporcu kontenjanını artıracak

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanını artıracaklarını açıkladı.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Özvar, Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3. sınıf öğrencisi Atalay Demir ile birlikte Kırgızistan’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda hem serbest stilde hem de Greko-Romen stilde dünya şampiyonluğunu elde etti. ve antrenörü Mehmet Naim Yıldırım, Siirt’te. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ı makamında ağırladı.

Özvar, burada yaptığı konuşmada kendisinin de eski bir sporcu olduğunu belirterek, spora verdikleri değeri anlattı.

Milli sporculara üniversiteye girişte sağlanan imkanları hatırlatan Özvar, bu konuda yapılan yeni bir çalışmaya da değinerek, “Milli sporcular için kontenjan çalışması yaptık. Bunu bu yıl da açıklayacağız. Kotayı artıracağız.” Vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu milli sporcuların sayısı artıyor.” bilgiyi verdi.

“Spor Dostu Kampüs” Projesi hayata geçirildi

Özvar, Türkiye’deki tüm üniversitelerde başlatılan “Spor Dostu Kampüs” projesiyle kampüslerin hem profesyonel sporculara hem de diğer öğrencilere imkan sağlayacak şekilde düzenlenmesini ve tüm öğrencilerin sporla buluşmasını istediklerini belirtti. ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de bu konuda en iyi altyapıyı sunan üniversiteleri değerlendirip, öğrencileri en iyi şekilde teşvik edip, fırsatlarını öğrencileriyle en üst düzeyde paylaşacağız ve ilk 10 ve 15’teki üniversiteleri açıklayacağız. Umarım Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve ilgili diğer bakanlıklar tüm öğrencilerimizin sporla tanışmasını, sporu sevmesini, düzenli yapmasını, aynı zamanda profesyonel olarak spor yapan öğrencilerimizin de bunlardan faydalanmasını sağlamak istiyoruz. fırsatları daha fazla artırıyor.

Üniversitelerimiz sadece bilimle değil, spor ve sanatla da öne çıkmalı. Üniversitelerin bunların üçüne de ev sahipliği yapması gerekiyor. “Altyapımız da çok iyi, çok sayıda beden eğitimi ve spor meslek yüksekokulumuz, birçok spor bilimleri fakültemiz var.”

Dünya Şampiyonu Atalay’ın sözleri

Demir’i tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Özvar, yetenek kadar çok çalışmanın da önemli olduğuna dikkat çekerek, sporcunun günde iki veya üçer saatlik antrenman yaptığını anlattı.

Özvar, “Çalışma yeteneği önemli. Her alanda büyük emek gerekiyor, sürekli meşgul olmak gerekiyor. Artık profesyonel düzeyde spor yapıyorsunuz. En az rakipleriniz kadar çalışmalısınız. Yapmak.” dedi.

Siirt Üniversitesi’nin dünya şampiyonu sporcu olmasının güzel bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Özvar, Rektör Şındak’a ve antrenörlere de teşekkür etti.

YÖK Başkanı Özvar şunları söyledi:

“Bu başarı hikayesinden gurur duyuyoruz. İyi ki böyle üniversitelerimiz, böyle sporcularımız var. Dileğimiz ve umudumuz, Atalay gibi hem Türkiye’de hem de dünyada başarılı sporcuların olması ve onları destekleyeceğiz. bu öğrenciler üniversitelerimizde okuyor, yüksek öğrenimlerini tamamlıyor ve profesyonel sporcu oluyorlar.” “Spor kariyerleri bittikten sonra tıpkı öğretmenleri gibi öğretim üyesi ve öğretim elemanı olarak devam etmeleri gerekiyor.”

cemisgezekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu