Haber

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük ile 14. buluşmasında

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük yarın oynayacakları maçla… Spor Toto, Süper Lig’de 14. kez mücadele edecek. Söz konusu maçlarda sarı-lacivertliler 9 kez galip gelirken, kırmızı-siyahlılar rakibine bir kez mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe yarın saat 20.30’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Sarı lacivertliler, son haftalarda 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 54 puanla 2. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar ise 8 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetin ardından 34 puanla 9. sırada yer alıyor.

14. randevu

Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, Büyük Lig tarihinde 13 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda sarı-lacivertliler 8 kez, kırmızı-siyahlılar ise bir kez galip geldi. 4 maç berabere bitti. Fenerbahçe ise 64 yıldır rakibine yenilmedi. Fenerbahçe, müsabakada 22 gol atarken, Karagümrük 15 gol sevinci yaşadı.

İki grubun ortasında, ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan ve gol düellosuna sahne olan maç, Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle 5-4 sona erdi. Bu sonuç aynı zamanda bu sezonun en çok gol atan maçı olarak da kayıtlara geçti.

deplasman raporu

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de bu dönem dış sahada 12 maça çıktı. Bu çabalarında 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Kanarya, 26 puan topladı. Rakip filelere 26 gol atan sarı lacivertliler, kalesinde 11 gol gördü. Fenerbahçe, son 6 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi; 5 galibiyet, 1 beraberlik.

Sarı-lacivertlilerde 8 futbolcu sınırda

Fenerbahçe’de 8 futbolcu sarı kart ceza sınırında. Sarı lacivertlilerde ceza sahası içinde Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Emre Mor, Miha Zajc, Willian Arao, Enner Valencia ve Osayi Samuel bulunuyor. Bu oyuncular kart görmeleri halinde 29. haftada iç sahada oynanacak Ankaragücü maçında cezalı duruma düşecek.

Mert Hakan cezalı, 5 futbolcusu sakat

Fenerbahçe’de Fatih Karagümrük maçı öncesi bir futbolcu cezalı. Geçen hafta Kadıköy’de oynanan Beşiktaş derbisinde sarı kart gören Mert Hakan Yandaş cezalı oldu. Mert Hakan bu yarışmada takımını yalnız bırakacaktır.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Luan Peres, Jayden Oosterwolde ve Joshua King’in kişisel tedavilerine devam ediliyor. Michy Batshuayi dünkü antrenmanda kişisel çalışmalara başladı. Ön çapraz bağ yaralanması nedeniyle ameliyat olan Lincoln Henrique takımda olmayacak.

Davide Biraschi kırmızı kart cezalısı değil

Fatih Karagümrük’te İtalyan futbolcu Davide Biraschi’nin kırmızı kart cezası var. Biraschi, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadıkları İstanbulspor maçının son dakikalarında gördüğü iki sarı kart sonucu kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. 28 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe maçında takımının yanında olmayacak.

Fatih Karagümrük’te Eksik

Fatih Karagümrük’te sakatlıkları devam eden Efecan Mızrakçı ve Buyruk Tintis takımda olmayacak. Karagümrük’te; Ceza sahası içinde Otabek Shukuruv, Andrea Bertolacci, Matteo Ricci, Ebrima Colley ve Lawrence Nicholas yer alıyor. Bu isimler Fenerbahçe müsabakasında kart görmeleri halinde Ümraniyespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Abdülkadir Bitigen düdük çalacak

Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Suat Arslanboğa olacak. – İSTANBUL

haberyesilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu