Haber

Pandemide hükümeti eleştiren Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut görevine iade edildi

Türkiye’de korona virüs sürecinde atılan adımları eleştirdiği için hakkında soruşturma açılan ve görevden alınan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut görevine iade edildi.

Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, pandemi sürecinde atılan adımların alışılmadık olduğunu belirterek resen soruşturma başlattı. Savcının re’sen soruşturma başlattığını açıklaması üzerine görevden alındı. Savcı Akbulut, önceki gelişmede sanık olduğuna dair belgelerden beraat etmişti. Savcı Eyüp Akbulut, görevine iade edildi.

Ne oldu?

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Eyüp Akbulut, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı olduğu ve aşıların sağlığa zararlı olduğu iddiasıyla haklarında soruşturma başlattığını duyurdu. Youtube’da 28 dakikalık bir video yayınlayan ve Salih Beyannamesi ile pandemi tedbirlerini eleştiren Eyüp Akbulut açıklamalarda bulundu.

Açıklamanın ardından Şanlıurfa Valiliği, Akbulut hakkında soruşturma başlattı. HSK Müfettişleri tarafından hazırlanan ön raporun görüşülmesinin ardından HSK 2. Dairesi, Akbulut’u geçici olarak görevden uzaklaştırdı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu