Haber

Türkiye depremzedeler için tek yürek oluyor! AFAD öncelikli ihtiyaç listesini yayınladı

Kahramanmaraş ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından tüm ülke seferber oldu. Vatandaşlar dört bir yandan topladıkları yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya çalışırken, AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda öncelikli ihtiyaç listesi paylaşıldı.

ÖNCE YETKİLİ BİRİMLERLE İLETİŞİME GEÇİN

Yapılan paylaşımda, “Tüm ayni bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız ve tüm AFAD il müdürlüklerimize bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirsiniz.” bilgisine yer verildi.

GEREKLİLİK LİSTESİ

Öte yandan deprem bölgelerine yapılacak bağışlarda öncelikli olarak değerlendirilecek ihtiyaç listesi paylaşıldı. O liste şöyle: “Elektrikli ısıtıcı, büyük-küçük tüplü, odun sobası, odun, kömür sobası, cep ısıtıcısı, powerbank, jeneratör, çocuk (1-5 yaş) ve yetişkin montları, bay-bayan iç giyim ve çorapları, kadın- erkek ayakkabısı, bay ve bayan polar, iç giyim, yağmurluk-panço, uyku tulumu, yastık, nevresim ve nevresim, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal kaşık, tava, ketçap, kavrulmuş barbunya, peynir, konserve, çay, kahve, cheddar -peynir, zeytin, su, ekmek ve hazır yemek.”

habersincan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu