Sağlık

Bildiğiniz her şeyi unutun! Aralıklı oruç adım adım ölüme götürüyor

Aralıklı oruç, adından da anlaşılacağı gibi, oruca çok benzer. Tek fark, yemek yemediğimiz zamanlarda kalorisiz sıvılar tüketmek. Bu diyette günün belirli saatlerine kadar sadece kalorisiz sıvılar tüketme ve belirli saatlerde canının istediği gibi yeme durumunu sıklıkla görürüz.

Aralıklı orucun tüm dünyada farklı uygulamaları vardır. Gün içerisinde 8 saatlik açlıktan 24 saatlik açlığa kadar çıkabilmekte ve bazı yerlerde bu saatleri aşabilmektedir. Aralıklı oruç, daha önce birden fazla hastalık riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmişti. Sağlıklı olarak adlandırılan bu beslenme şekli ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri’nde çığır açıcı bir araştırma yapılmıştır.

Son araştırmaya göre, kahvaltıyı atlamak kalp hastalığından ölme riskini artırırken, öğle yemeğini veya kahvaltıyı kaçırmak tüm nedenlere bağlı ölüm riskini artırıyor. Araştırmacılar, insanlar egzersiz yapsa, sağlıklı beslense ve nadiren sigara ya da alkol alsa bile sonuçların aynı olduğunu savunuyorlar.

Uzmanlar, aralıklı oruç tutanların genellikle bir kerede daha fazla yemek yediklerini ve bunun da hücrelere zarar verebileceğini söylüyor. Bununla birlikte, araştırma ekibi, diğer yaşam tarzı ve genetik faktörleri ortadan kaldıramadıkları için, bu diyetin erken ölümlerde rol oynadığını kesin olarak söylemek için henüz çok erken olduğu konusunda da uyardı.

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics’te yayınlanan araştırmada, araştırma ekibi Amerika Birleşik Devletleri genelinde 40 yaş üstü 24.011 kişiden alınan verileri analiz etti. Analiz edilen kişiler, 1999’dan 2014’e kadar her iki yılda bir kendilerine diyet, genel sağlık, hastalık ve davranış hakkında sorular sorulan ulusal düzeyde temsili bir ankete zaten katılmıştı.

Katılımcıların yüzde kırkı ortalama olarak günde üç öğünden az yemek yedi. Anket yanıtları tıbbi kayıtlarıyla ilişkilendirildi. Genel olarak, çalışmanın sonunda 878’i kalp problemlerinden kaynaklanan 4.175 ölüm meydana geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu