Sağlık

Amazon’un en çok satanlar listesinde üç kitabı olan Türk doktor ve sağlık ekonomisti

Türkiye’nin sağlık sektörünün ve Türk doktorlarının başarısı uluslararası başarının kapısını araladı. Türk tıp doktoru ve sağlık ekonomisti, üç kitabıyla ABD merkezli e-ticaret platformu Amazon’un çok satanlar listesine girdi.

Sağlık sektörü ve Türk doktorlarının başarılarıyla bölgesinin önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin başarılarına bir yenisi daha eklendi. Sağlık Ekonomisi ve Politikaları Derneği Geçmiş Dönem Lideri Dr. Güvenç Koçkaya’nın yazdığı üç kitap, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Amazon’un sağlık kitapları kategorisinde en çok satan 100 kitap arasında yer aldı.

Tüm zamanların en iyi 100 uyuşturucu kitabından biri

Nova Güneydoğu Üniversitesi’nden Dr. Güvenç Koçkaya. Alber I. Wertheimer ile birlikte yazdığı ve Amazon’un en çok satanlar listesine giren ilk kitabı “Gelişen Pazarlarda İlaç Pazarına Erişim” 2016 yılında yayınlandı. Koçkaya, 2018 yılında “Gelişmiş Pazarlarda İlaç Pazarına Erişim” adlı kitabını yayınladı. 2016’dan beri Amazon’un ABD platformunda en çok satanlar arasında yer alan iki kitap; İş, teknoloji ve bilim üzerine en çok tavsiye edilen kitapları inceleyen BookAuthority tarafından 2021’de en iyi 20 kitap arasında orta sıralarda yer aldı.

Gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda öğrencilerin, akademisyenlerin, bölüm profesyonellerinin, hükümet yetkililerinin ve karar vericilerin çevreyi anlamalarına yardımcı olmak istediklerini belirten Dr. Güvenç Koçkaya, “Bu hafta yayınladığımız yeni kitabımız Klinik Perspektiften Farmakoekonomi, Ayrıca bu listede.”

Yeni kitap da listeye 23 numaradan girdi.

Doç. Mete Şaylan’la birlikte hazırladıkları ve Estonya merkezli ECONiX Research Publishing etiketiyle yayımladıkları Klinik Perspektiften Farmakoekonomi adlı yeni kitabın Amazon’daki listeye 23. sıradan girdiğini kaydeden Dr. sağlık ekonomisi odaklı kitaplar arasında en çok satanlar arasında yer alan iki yayınımıza bir yenisi daha eklendi. Bu kitapların çok satanlar listelerindeki yerini kaybetmemesi, ilaç branşının ve sağlık ekonomisinin pazara erişimine yönelik akademik ihtiyacı ortaya koymaktadır.

Doç. Mete Şaylan, “Bu kitapta klinisyenlere tıp ve sağlığı farklı bir bakış açısıyla göstermeyi amaçladık. Farmakoekonominin klinikteki yansımasını görmelerini amaçladık.” sözlerini kullandı.

Sağlık alanındaki trendlere odaklanır

Yayınlanan son kitap, sağlık ekonomisinin ve özellikle farmakoekonominin klinik ortamda kullanımına genel bir bakış sunmayı vaat ediyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, Yeditepe Üniversitesi’nde Farmakoekonomi ve Farmakoepidemiyoloji yüksek lisansını tamamladı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Farmakoloji doktorasını tamamladı ve ABD’de Temple Üniversitesi’nde Health Outcomes Research Center’da çalıştı. Ekonomi ve pazara erişim alanında projeler yürüten Dr. Güvenç Koçkaya, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı:

“Yeni kitabımız klinik ortamda farmakoekonomiyi özetlerken, son bölüm gelecekteki ilaçlara, sağlık hizmetlerindeki eğilimlere ve farmakoekonominin gelecekteki etkilerine odaklanıyor. Yeni kitabın dünyadaki sağlık ekonomistleri için iyi bir referans olacağını düşünüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu