Haber

Son dakika haber: Şiddetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji birçok ili uyardı, işte harita..

Flaş Haber… Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinde havanın çok bulutlu, Marmara’nın kuzeybatısı dışında ülke genelinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimlerde ve güneydoğu kesimlerde sağanak ve yağmur; Yağışların diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde görülmesi bekleniyor; Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ve Adıyaman çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, orta ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

SICAKLIK:Hava sıcaklıklarının ülkenin güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) düşeceği varsayılıyor.

RÜZGÂR:Marmara ve Kuzeydoğu’da çoğunlukla güney yönlerden hafif, orta ve orta kuvvette, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuzey Ege kıyıları.

UYARILAR

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağışların Akdeniz’de kuvvetli olması beklendiğinden, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ve Adıyaman çevresinde sel, su baskını, yıldırım, ulaşım gibi aksilikler yaşanabilir. Yağış sırasında aksamalar, yerel dolu ve kuvvetli rüzgarlar meydana gelebilir. Dikkatli ve tedbirli olmak gerekir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden dikkatli olmak ve önlem almak gerekiyor. olası aksilikler.

SARI KODLA UYARILAN İLLER:Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, Maraş, Sivas, Dersim, Aksaray, Batman ve Osmaniye.

TRAKYA’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Edirne’de bir süredir etkisini gösteren sağanak yağış, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Kar yağışı Lalapaşa ilçesinin Balkan köylerinde etkili oldu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu