Haber

İZSU, İzmir’de İçme Suyunun Kalitesini Sürekli Takip Ediyor

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, akreditasyon belgelerine sahip laboratuvarında yaptığı analizlerle 30 ilçedeki içme ve kullanma suyunun mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesini sürekli takip ediyor. İZSU Laboratuvar Şube Müdürü Mustafa Coşkun, “İzmir’de su musluktan içiliyor.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte her hafta İzmir merkezde 40, ilçelerde ise yaklaşık 800 noktadan numune alıyor. Alınan numuneler analiz için Konak ilçesi Halkapınar Mahallesi’ndeki İZSU Genel Müdürlüğü laboratuvarına götürülüyor. Burada belirli testlerden geçirilen numunelerin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği standartlarına uygun olup olmadığı kontrol ediliyor.

“Su standartlara uygundur ve içilebilir kalitededir”

Su analiz süreci hakkında bilgi veren İZSU Laboratuvar Müdürü Mustafa Coşkun, “İlçe olmak üzere 30 ilçede şebekeye verdiğimiz içme ve kullanma suyunun kalite tespiti ile birlikte mikrobiyolojik kalitenin sağlanması amacıyla dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Merkezde 11 ilçe ve çevresinde 19 ilçe bulunmaktadır. Laboratuvarımız 2006 yılından bu yana akreditedir.” Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren bir laboratuvardır. İçme ve kullanma sularının kontrol ve denetimleri, yönetimimiz ve İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen yıllık programlar kapsamında kontrollü bir şekilde devam etmektedir. Yönetimimiz ve İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İzmir merkeze bağlı 11 ilçenin her ilçesinde faaliyetlerini sürdürüyor. “Haftada 40 noktadan, 80 odak noktasından ve 19 ilçede yaklaşık 800 noktadan numune alıp analiz ediyoruz. Şehir şebekesine verdiğimiz içme ve kullanma suyu, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği standartlarına uygundur. içilebilir niteliktedir. İzmir’de su musluktan içilmektedir” dedi. .

Sonuçlar internetten takip edilebiliyor

Coşkun, vatandaşların musluktan akan suyun analiz sonuçlarını İZSU’nun internet sitesinden takip edebileceklerini ve kendilerine ulaşarak içme suyuyla ilgili takviye alabileceklerini de belirtti. – İZMİR

haber-taskopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu