Haber

Güzel Sanatlar Merkezi ilk meyvelerini vermeye başladı

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hoş Sanatlar Merkezi, başta gençler olmak üzere yüzlerce kişiye ücretsiz müzik enstrümanı kursları düzenlemekle kalmıyor, aynı zamanda Hoş Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlanan gençlere de eğitimler veriyor. Merkezde açılan hazırlık kurslarına bu yıl katılan üç öğrenci daha Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavını geçerek hayallerindeki liseye yerleşti.

Nevşehirli çocukları ve gençleri sanatla ilgili eğitim ve etkinliklerle buluşturan Nevşehir Belediyesi, Kültür Park içinde yer alan ve daha önce Nevşehir Köşkü olarak hizmet veren binayı Keyifli Sanatlar Merkezi olarak hizmete açtı. Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren merkezde, çocuk ve gençlere yönelik bağlama, gitar, keman, yan flüt, piyano ve perküsyon gibi müzik aletlerinin kullanımına yönelik kursların yanı sıra Görsel Sanatlar ve Fotoğraf Sanatı (Yağlı Boya-Karakalem) kursları açılıyor.

Merkezde geçen yıl açılan Hoş Sanatlar Hazırlık Kursu’na katılan 3 öğrenci, Hoş Sanatlar Lisesi’ne giriş için yapılan yetenek sınavlarına katıldı. Nevşehir Belediyesi Hoş Sanatlar Merkezi kursiyer gençler katıldıkları sınavda başarılı olan Yağmur Daşkesen, Simay Toprakçı ve Mehmet Ceran, Nevşehir Şehit Demet Sezen Hoş Sanatlar Lisesi’ne kayıt olmaya hak kazandılar.

Burada eğitim hayatlarına devam edecek gençler başta Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran olmak üzere Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Merkezi eğitmenleri ve yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu