Haber

INTERPOL’den bir kazanan: Öldürülen 22 kadın için halktan yardım istedi

Fransa merkezli uluslararası polis gücü INTERPOL, 1979-2019 yılları arasında Hollanda, Belçika ve Almanya’da katledilen ancak kimlikleri tespit edilemeyen 22 kadın için ilk kez halktan yardım istedi.

INTERPOL, 22 kadının robot resimlerini ve her kadının fiziksel özelliklerini, aksesuarlarını, kıyafetlerini ve videolarını internet sitesinde paylaşarak kimlik tespitine yönelik Beni Tanımla Operasyonunu başlattı.

TANITIMINA ÜNLÜLER KATILDI

Operasyonunun tanıtım görüntülerinde Game of Thrones dizisinden aktris Carice van Houten, aktris Veerle Baetens, müzik sanatçıları S10 ve Axelle Red, boks şampiyonu Regina Halmich ve spor muhabiri Katrin Müller-Hohenstein yer aldı. Tanıtım kampanyasında Carice van Houten’in sözleri yer aldı. güzel, “22 kurbandan birçoğu vahşice öldürüldü ve bazıları ölmeden önce istismara uğradı ya da aç bırakıldı. Kısmen kadınların bulundukları ülkelerden olmaları nedeniyle kimlikleri henüz belirlenemedi. Cesetleri büyük olasılıkla orada bırakıldı. ülkelerimizde adli soruşturmaları engellemek için.”söz konusu.

İSİMLER BİRÇOK GİZEMLİ CİNAYETİN ANAHTARIDIR

Öldürülen kadınların bir kısmının Doğu Avrupa’nın makul bölgelerinden geldiğinden şüphelenen Interpol, kimlik tespitinin de katiller hakkında delil sağlayabileceğini vurguladı.

Alman polisinden Anja Allendorf, “Benzer soruşturmalarda, kurbanın kimliğinin tespit edilmesi sonuçta bir zanlının tutuklanmasına yol açtı”söz konusu.

Belçika polisi, özellikle kadınların isimlerini bulmak istediklerinin altını çizerek, bunun pek çok gizemli cinayetin aydınlatılmasında kilit rol oynadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu