Haber

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nu mezhebi üzerinden hedef aldı: Aleviliği samimi değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir’deki açık hava mitinginde seçmene sesleniyor.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mezhepçi olmakla hedef alan Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HALKI SİLMELİYİZ: Aşağılanmayı silelim, zaferde buluşalım. El ele verelim ve lider ülke Türkiye’ye ulaşalım. Bir olalım canlar. Yerimiz nizam etütleri değil, Eskişehir’in şaşmaz ve tartışılmaz hükmüdür. 14 Mayıs 2023’te hem 13’üncü Cumhurbaşkanı’nı hem de milletvekili seçimlerini yapacağız. Vakit yaklaştıkça rezalet ittifakının ve vurguncuların korktuğunu görüyoruz. Eskişehir’de MHP zamanı. CHP’ye oy veren kardeşlerim bu kez MHP diyelim. İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim, sımsıcak kucaklaşmamızla buzları eritelim ve 3 hilalin etrafında buluşalım. Zil çalmanın sonu yok. Kılıçdaroğlu etnik ve mezhepsel tahriklere saptı. Milyonlarca Kürdün terörist muamelesi gördüğünü söyledi.

CHP YÖNETİMİNİN ATATÜRK İLE İLGİSİ YOKTUR: Kürt kökenli kardeşlerimle bölücü terör örgütü PKK’nın hiçbir bağı ve bağı yoktur. Türkler ve Kürtler, şifreli mesajlarla onları ayırmak isteyen kardeş, bölücü ve haindir. Bugünkü CHP yönetiminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hiçbir bağı yoktur. O halde Mustafa Kemal diyenlerin adresi MHP’dir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti, elbette saygı duyuyoruz ama bugüne kadar neden konuşmadığını ve 14 Mayıs yaklaşırken neden bu açıklamaya ihtiyaç duyduğunu soracağız. Yezid’le kazanmaktansa Hüseyin’le de şehadete talip olurduk. Ama mezhepçiliği milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği samimi değil ve hiçbir uzlaşmaya yanaşmadı. Cami ne kadar bizimse, cemevi de o kadar bizimdir. Hepimiz Müslümanız, Rabbimiz birdir, Peygamberimiz birdir.

pursaklar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu