Haber

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Samsun-Çorum etabı başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından Cumhuriyetin 100. yılı anısına düzenlenen ve Sivas’tan başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun dördüncü gününde Samsun-Çorum etabı start aldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Samsun-Çorum etabı, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve TBF tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun dördüncü gününde start aldı. Sporcular, başlangıç ​​noktası olan Mustafa Dağistanlı Spor Salonu önünden yapacakları startla, Anadolu Bulvarı üzerindeki Kavak ve Havza ilçelerinden geçerek Çorum’a ulaşacak. Saat 09.00’da başlayan 176 kilometrelik 4. etaba 16 takımdan 54 sporcu katıldı. Samsun Valisi Doç. Dün düzenlenen turda sarı mayoyu giymeye hak kazanan Maximilian Stedman’a Türk Bayrağını Dr. Zülkif Dağlı teslim etti.

‘ROTA MİLLİ ÇABALARDAN İZLEDİ’

Samsun Valisi Doç. Dr. 19 Mayıs 1919. “Samsun’umuz için gurur verici bir etkinlik olarak görüyoruz. Samsun tüm fertleriyle Türk Yüzyılının inşasında aktif rol almaktadır. Bu etkinliği Samsun halkı takip ediyor. Bisikletçilerimizin sağlıklı bir şekilde Ankara’ya ulaşmasını diliyoruz” dedi.

haber-harran.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu