Ekonomi

UFP Industries karışık 1. çeyrek sonuçları açıkladı, net satışlar yıllık bazda %10 düştü

GRAND RAPIDS, Mich. – UFP Industries, Inc. (NASDAQ:UFPI) 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını, satış fiyatlarındaki %9’luk düşüş ve organik birim satışlarındaki %1’lik gerilemeye bağlı olarak bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %10’luk bir düşüşle 1,64 milyar dolarlık net satışla açıkladı.

Satışlardaki düşüşe rağmen şirket, analistlerin hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) beklentilerini aşarak 1,66 dolar beklentisine karşılık 1,96 dolar açıkladı. Ancak gelir, 1,71 milyar dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Matthew J. Missad, sonuçları şirketin dengeli iş modeline ve kendini işine adamış ekibine bağlayarak, otomasyon ve teknolojiye yapılan yatırımlarla operasyonel verimliliği artırma çabalarının yanı sıra yeni ürünler ve bölgesel kapasite artışı yoluyla büyümenin altını çizdi. Missad ayrıca şirketin artan hisse geri alım faaliyeti ve üç aylık temettü ödemelerinde %32’lik bir artış yoluyla hissedar değerine odaklandığını vurguladı.

İlk çeyrekte, UFP Perakende Çözümleri’nin net satışlarında %17’lik bir düşüş yaşanırken, UFP Paketleme %13 oranında azaldı ve UFP İnşaat’ın net satışları nispeten sabit kaldı. Bu çeyrekte düzeltilmiş FAVÖK yıllık bazda %10 düşüşle 181 milyon dolar olarak gerçekleşirken, düzeltilmiş FAVÖK marjı hafif bir düşüşle %11’e geriledi.

UFP Industries, 2024 yılının geri kalanı için temkinli bir görünüm sunarak kereste fiyatlarının düşük tarihsel seviyelerde kalmasını ve ambalaj ve perakende segmentleri için talepte orta tek haneli bir düşüş öngörüyor. İnşaat segmentinde ise talebin hafif bir artış ya da azalış göstereceği tahmin ediliyor. Şirket ayrıca stratejik sermaye tahsisine devam etmeyi planlıyor ve yıl için 300 milyon dolara kadar yatırım yapmayı hedefliyor.

UFP Industries, 30 Mart 2024 itibariyle 702,6 milyon dolar net nakit fazlası ve yaklaşık 2,2 milyar dolar likidite ile güçlü bir bilançoya sahiptir. Şirketin sermaye tahsisi yaklaşımı stratejik satın almaları, organik büyümeyi, temettü ödemelerini ve hisse geri alımlarını içermekte olup, 3 Haziran 2024 tarihinde kayıtlı hissedarlara 17 Haziran 2024 tarihinde ödenmek üzere hisse başına 0,33 ABD doları tutarında üç aylık temettü belirlenmiştir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-agacoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu