Haber

Türk Sporcular Çin Üniversite Oyunları İçin Yola Çıktı

Türkiye’nin 105 sporcu ve antrenörden oluşan ikinci takımı, 31. FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’na katılmak üzere Çarşamba günü İstanbul’dan Çengdu’ya doğru yola çıktı.

Gezi öncesinde İstanbul Havalimanı’nda Xinhua’ya konuşan sporcular, Çin’in Üniversite Oyunları için çevre dostu yüksek teknoloji özellikleri geliştirme ve kullanma konusundaki başarısını övdü.

SES 1 (Türkçe): ALİ ŞAHİN, Taekwondo Milli Takımlar Antrenörü:

“Çok güzel ve ilginç. Şimdi daha fazlasını görmek istiyorum. Muhtemelen daha iyi olacak. Farklı bir organizasyon olacak.”

Koç, Çin’in düşük karbon emisyonlu yeşil enerji alanlarındaki atılımlarına dikkat çekti.

SES 2 (Türkçe): ALİ ŞAHİN, Taekwondo Ulusal Gruplar Teknik Müdürü:

“Harika. (Yeşil enerji kullanımındaki) artış da harika. Bildiğiniz gibi dünya farklı tarihsel, mevsimsel durumlardan ve sıkıntılı dönemlerden geçiyor. İnsanlık dünyanın o güzel anını korumaya çalışıyor. İnanıyorum ki Bunun için çok faydalı olacak.”

Şahin gibi tekvando antrenörü Şakir Bezci de Üniversite Oyunları’nın spor tesislerinde kullanılan yüksek teknoloji ve çevre dostu sistemlerin dünya için tam bir gelişme olduğunu belirtti.

SES 3 (Türkçe): ŞAKİR BEZCİ, Tekvando antrenörü:

“Bence bu dünya için harika bir şey. Dediğiniz gibi en azından yeşil alan söz konusu olduğunda daha temiz, daha güzel bir yaşam bizi bekliyor diye düşünüyorum.”

Tekvando dünya şampiyonu Hakan Reçber de Üniversite Oyunları’nda kültürlerin bir araya gelmesinden heyecan duyduğunu vurguladı.

SES 4 (Türkçe): HAKAN REÇBER, Taekwondo dünya şampiyonu:

“Çin farklı milletlerden insanları bir araya topluyor. Tabii orada ne kadar birbirimizle oynasak, rekabet etsek de dostluğumuz devam ediyor. Onun dışında dostluğumuz devam ediyor. Yurt dışından, Uzak Doğu’dan çok arkadaşım var. .Hepsiyle görüşüyorum, oraya gelecekler.”

Yarışların herkesin gelip sosyalleşmesi için harika bir fırsat olduğunu düşünen Recber, arkadaş olduğu Çinli sporcuları yeniden görmenin de heyecanını yaşıyor.

SES 5 (Türkçe): HAKAN REÇBER, Taekwondo dünya şampiyonu:

“Çinliler çok tatlı insanlar. Kesinlikle çok cana yakın ve çok anlayışlılar.”

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi olan Chengdu’da 28 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan Üniversite Oyunlarında toplam 18 spor bölümü yer alacak. Türkiye, oyunlara 155 sporcudan oluşan bir heyet ile katılıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul’dan bildiriyor. (XHTV)

persembeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu