Haber

Trabzon’da CHP’de ‘değişim’: 18 üzerinden 8

TRABZON- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Trabzon’daki ilçe kongrelerini dün Maçka’da düzenlenen kurultayla tamamladı. 18 ilçede düzenlenen kongrelerin 8’inde ilçe başkanları değişirken, 10 ilçede mevcut başkanlar görevlerine devam etti. CHP, mevcut yönetimiyle 14 Mayıs Genel Seçimlerinde oyların yüzde 17,83’ünü alarak kentten 1 milletvekili çıkarabildi.

8 LİDER DEĞİŞTİ, 10 LİDER GÖREVİNE DEVAM ETTİ

5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongrelerinde Vakfıkebir’de Mehmet Keskin’in yerine Olcay Bahadır, Akçaabat’ta Mustafa Bak’ın yerine Emre Şahin Köroğlu, Düzköy’de İbrahim Aydoğan’ın yerine Cumhur Tirgil, Şalpazarı’nda Erdoğan Kıran’ın yerine Kemal yer aldı. Sürmene’de Ali Karaalioğlu’nun yerine Turgut Durgun’u Deniz, Çaykara’da Mustafa Zeren’in yerine Naim Çimen, Çarşıbaşı’nda Hacı Sultan Balcı’nın yerine Haydar Çoban, kentin merkezi ve en büyük ilçesi Ortahisar’da Ali Karaalioğlu’nun yerine Fatih Suat Oyman geldi. Yerine Haluk Batmaz seçildi. Değişen ilçe başkanlarının çoğunun genç isimler olması dikkat çekti.

Beşikdüzü’nde Ahmet Kıran, Araklı’da Mecit Solmaz, Arsin’de Hasan Sungur, Of’ta Fahri Kaptanoğlu, Hayrat’ta Ali Nuhoğlu, Dernekpazarı’nda Süleyman Cansızoğlu, Yomra’da Haydar Pekşen, Köprübaşı’nda Cemil Sancak, İstanbul’da Tonya’ Şuayib Aydın ve Nihan Göktürk. Maçka’da görevlerine devam eden isimler oldu.

KONGRELERDE DEĞİŞİKLİK ENGELLERİ YOKTUR

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 8 Ekim’de yapılacak il kongresine çevrildi. Birçok ilde yaşanan ‘değişimciler’ ile ‘Kılıçdaroğlu’ taraftarları arasındaki yarış Trabzon’da yaşanmadı. ‘Değişim’ çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da adayların çoğunun değişimden yana olduğu görüldü. İl kongresinde oy kullanacak delege çoğunluğunun bulunduğu Ortahisar ilçesinin desteklediği adayın il kongresini kazanma şansının yüksek olduğu değerlendiriliyor.

Mustafa Erdi Çakır

ÇAKIR’IN ADAYLIK ÖZELLİKLERİ

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Ömer Hacısalihoğlu’nun yerine göreve gelen mevcut İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, kongreye aday olmayı düşünmedi ve şu ana kadar da bir açıklama yapılmadı. kongreye adaylıklarını açıkladılar.
Adaylığı tartışılan isimlerden biri de 32 yaşındaki Mustafa Erdi Çakır. 14 Mayıs Genel Seçimlerinde 6. sıradan milletvekili adayı olan Çakır’a Ortahisar İlçe Teşkilatı’nın destek vereceği söyleniyor. Genç bir isim olan Çakır’ın, partideki yeniliğe uygun bir isim olması ve gençlik örgütlerinden başlayarak CHP’nin her kademesinde görev yapmış olması nedeniyle şansının yüksek olduğu değerlendiriliyor. Çakır’ın yakın zamanda adaylığını açıklaması bekleniyor.

Adaylığı tartışılan bir diğer isim ise partinin duayenlerinden Hikmet Nuri Aydın. Trabzon’un 78. kuşak isimlerinden Aydın, 2018 Genel Seçimlerinde 3. aday olarak aday gösterilmiş ancak Meclis’e girememişti. Partisine kızmayan ve her dönem kendisine verilen görevi kabul eden Aydın’ın, Ortahisar ilçe teşkilatında oluşturulan ittifaka göre adaylığını açıklaması bekleniyor.

Ortahisar’ın desteğiyle aday olması beklenen bir diğer isim ise Celal Akaç. Daha önce KESK Dönem Sözcüsü ve CHP İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Akaç’ın bu göreve aday olduğu tüm dünyada biliniyor. Çakır, Aydın ve Akaç’ın ayrı ayrı aday olması beklenmezken, Ortahisar’ın destekleyeceği üç isim arasından oybirliğiyle aday belirleneceği parti lobilerinde tartışılıyor.

Cüneyt Güçlü

ADAY OLURSA ZORLU’NUN ŞANSI YÜKSEK

İl Başkanlığı için adı geçen en güçlü isimlerden biri de Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu. Belediye meclisinde etkili muhalefeti ve oluşturduğu gündemlerle öne çıkan Zorlu’nun şu an adaylık fikrinin olmadığı bilinse de partide ihtiyaç duyulması halinde bu görevi kabul etmesi bekleniyor. Ortahisar ilçe seçimlerini kazanan uzlaşmanın, adaylık konusunda anlaşma sağlanamaması durumunda Şiddetli seçeneğe başvurulması planları arasında yer aldığı söyleniyor.

Akçaabat İlçe Belediye Başkanlığı görevini devreden Mustafa Bak, CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt, daha önce milletvekili adayı, belediye başkan adayı ve il başkan adayı olan Ferda Kudunoğlu, üyeler arasında yer alan Faruk Alpşanlı ve Arif Çoban Parti yönetimi de bu göreve talip oldu. bilinen. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in il başkanlık seçimlerinde herhangi bir adayın yanında yer alması beklenmiyor.

borajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu