Ekonomi

Telefon fiyatı arttı, kiralama patladı

İSTANBUL (İGFA) – İçinde bulunduğumuz ekonomik konjonktür, vadeli kullanımlı varlıklara yatırım yapmaktansa, paranın maliyetini korumak adına uzun vadeli yatırım araçlarına yönelmeyi tetikledi. Elektronik eşya perakendesindeki yansıma, yenilenmiş cihaz pazarının ve kiralamanın önünü açtı.

Dünyada yenilenmiş telefon pazarı, gelişmiş ülkelerdeki yeni telefon pazarının yüzde 20’sine ulaştı. 10 milyon yeni telefonun satıldığı bir ülkede bunların 2 milyonu yenilenmiş telefon. Bu oran şu anda Türkiye’de yüzde 1 civarında. Ancak 2026 yılına kadar bu sayının yüzde 15’e çıkması bekleniyor.

Döngüsel ekonomiye sağladığı katkı ve uygun fiyatı nedeniyle son yıllarda tüketicilerden yoğun ilgi gören yenilenmiş telefon pazarının, mevcut ekonomik tablo nedeniyle daha da ivme kazanması bekleniyor. Yenilenen cihazlar, cihaz yenileme süreleri dikkate alınarak daha yüklü eski modellerden oluşmaktadır. Bu noktada son teknolojiyi kullanmak isteyen kullanıcılar ve firmalar için en değerli durak Kiralama seçeneği olmuştur.

2021 yılında Sinan Ventura, Alper Fazilet, Cenk Yılmaz ve Elif Kapıcı’nın ortaklığıyla kurulan Kiralabunu.Com, bu alandaki hızlı büyümesiyle dikkat çeken platformlardan biri.

Yüzde 55’in üzerindeki enflasyonda kiralama eğiliminin kullanıcılara yüzde 35’in üzerinde tasarruf sağladığının altını çizen Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, “Günümüz koşullarında kiralama talebi patladı. Tüketiciler paralarını 10 bin TL’lik telefonlara yatırmak yerine artık farklı yatırımlara yöneliyor ve bunu enflasyon karşılığı 16 bin TL’ye çıkarıyor. Bu durumda aylık 500 TL ve yılda sadece 6 bin TL kiralayarak hem ürünü kullanıyor hem de sermayesiyle kalıyor.”

hasankeyfajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu