Ekonomi

Powell: 1 veya 2 faiz artışı daha mümkün

Fed Lideri Jerome Powell, ABD ekonomisinin uzun vadede sağlıklı işlemesi için yüzde 2 enflasyon hedefine geri dönmenin değerine vurgu yaptı ve bu yıl daha fazla faiz artırımı olacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Powell, enflasyondan en çok çalışan ailelerin etkilendiğini söyledi.

Powell, “Fed yetkilileri, ekonomi beklendiği gibi performans gösteriyorsa, bu yıl bir veya iki kez daha faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyor” dedi. şeklinde konuştu. Enflasyonu kontrol altına almakta kararlı olduklarını vurgulayan Powell, “Faiz artırımına biraz daha var” değerlendirmesinde bulundu.

Fed Lideri Powell, dün ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yaptığı sunumda, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme sürecinde alınması gereken çok yol olduğunu belirterek, faiz artırımının uygun olacağını belirtmişti. Faiz oranları yıl sonuna kadar biraz daha artsın.

Bugün farklı bir etkinlikte konuşan Fed Yöneticilerinden Michelle Bowman, Powell’ın şahin söyleminin bir emsali olan kabul edilemez derecede yüksek enflasyonu dizginlemek için ek faiz artırımlarının gerekli olduğu açıklamasını yaptı.

camliderehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu