Ekonomi

Net-Sıfır Bankacılık İttifakı emisyon açıklamasını genişletiyor

Birleşmiş Milletler destekli Net-Sıfır Bankacılık İttifakı’nın 74 trilyon dolarlık sermayeyi denetleyen 143 bankadan oluşan üyeleri artık sermaye piyasası faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını açıklamak zorunda olacak. Bu gereklilik, Çarşamba günü yayınlanan ve bu finans kuruluşlarının karbon ayak izlerini nasıl azaltmayı planladıkları konusunda şeffaflığı arttırmayı amaçlayan güncellenmiş kılavuzun bir parçasıdır.

Yeni kılavuz ilk kez, yüklenim ve alım satım faaliyetleri gibi sermaye piyasası faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonların üye bankalar tarafından raporlanması gerektiğine işaret ediyor. Bu hamle, bankaların genel iklim etkisinin ve net sıfır emisyona ulaşma yolundaki ilerlemelerinin daha net bir resmini sunmak üzere tasarlanmıştır.

Sermaye piyasası emisyonlarına ek olarak, güncellenmiş kılavuz ayrıca müşteri geçiş planlaması hakkında daha ayrıntılı açıklamalar yapılmasını gerektirmektedir. Bu, müşterilerin düşük karbonlu bir ekonomiye geçiş için nasıl hazırlandıklarının ana hatlarıyla belirtilmesini içermektedir. Bankaların ayrıca, iklim politikaları için lobi faaliyetlerini veya çevresel konularda paydaşlarla etkileşim kurmayı içerebilecek savunuculuk çabaları hakkında da rapor vermeleri gerekecektir.

Net Sıfır için Glasgow Finans İttifakı’nın bir parçası olan Net Sıfır Bankacılık İttifakı, üyelerinden daha sıkı ve şeffaf raporlama için baskı yapıyor. Bu açıklamaların, finans kuruluşlarının çevresel etkileri konusunda sorumlu tutulmasında ve bankacılık sektörünün daha sürdürülebilir uygulamalara yönlendirilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu