Haber

Kulis: Dem Parti İstanbul için Başak Demirtaş ve Kenanoğlu’nu düşünüyor

Gazeteci İsmail Saymaz, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunan eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul’dan aday olabileceği yönündeki açıklamanın ardından DEM Partisi’nden yeşil ışıkla ilgili yeni bilgiler aktardı.

DEM Partisi’nin son dakika değişikliği olmadığı takdirde İstanbul’dan aday çıkaracağını belirten Saymaz, “İstanbul’a Başak Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu’nu eşbaşkan adayı olarak değerlendiriyorlar. “Demirtaş’la Kürtleri ve kadınları, Kenanoğlu’yla da Türkleri, Alevileri, küskün CHP’lileri hedef alıyorlar” dedi.

Saymaz bugünkü yazısında kulis bilgilerini de okurlarıyla paylaştı: “Tunç Soyer’in yerine Cemil Tugay’ın seçilmesi DEM’in İzmir’de aday göstermeme kararını değiştirdi.”

Saymaz ilgili bölümde şu sözlere yer verdi:

“DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın Ankara’da, Kemal Bülbül’ün ve Bolu’da Veli Saçılık’ın isimleri belli oldu. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği’nin eski lideriydi. Saçılık sosyalist kimliğiyle tanınıyor.

Tunç Soyer’in yerine Cemil Tugay’ın seçilmesi DEM’in İzmir’de aday göstermeme kararını değiştirdi. DEM Partili bir yetkili şunları söyledi: ‘İzmir’de aday göstermeyi tartışmıyorduk. “Bizim Tugay’a herhangi bir tepkimiz yokken, kurumumuzda Soyer’in gösterilmemesi yönünde eleştiriler var” diyor.

Aynı şekilde seçim kararı alınan Adana, Balıkesir ve Bursa’da da adaylar belirlendi. DEM Partisi Mersin’de sadece CHP’li Vahap Seçer’e destek verecek.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu