Haber

Kılıçdaroğlu: Muğla’da doğa talan ediliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Muğla’daki o güzelim doğanın yaklaşık yüzde 75-80’ine maden arama ruhsatı verilmiş. Yani talana o kadar hazırlar ki. Siz utanmadan ağacına sahip çıkanı marjinal ilan ediyorsunuz.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’nin Akbelen’de madencilik faaliyetlerine ilişkin genel kurul önerisine ilişkin, “Coğrafyamızın bir bölümünde, güzel Türkiye’mizde yıllarını, emeklerini vermiş, çocuklarını büyütmüş, evlatlarını yetiştirmiş insanlar, sahip çıkmak istiyorlar. Büyüklerin mezarlarının olduğu nezih bir coğrafyada topraklarını.Toprağına sahip çıkıyorsan bil ki vatanına sahip çıkıyorsun.Toprak olmayan yerde vatan olmaz.Toprağına sahip çıkarsan ağacına sahip çıkarsın. , siz bahçelerinize sahip çıkın 2019’dan beri mücadele ediyorsunuz. Hep seçimi beklediler, ‘Gerekeni seçimden sonra yapalım’ dediler. “Şimdi ağaçların nasıl yıkılıp buldozerlerle nasıl kesildiğini hep birlikte gördük. Ve yıkılan bölgeyi yeniden uzaktan birlikte izleme fırsatı bulduk” dedi.

‘AKBELEN BİR ZAMANDA TÜRKİYEDİR’

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin doğalgaz, kömür ve akaryakıt parasını ödediğini belirterek; Ancak güneş panellerinin takılmadığını belirterek, “Allah’ın güneşi bedavadır, güneş panelleri kurarsın istediğin kadar elektrik alırsın. Neden doğayı yok ediyorsun, kesiyorsun, yok ediyorsun? yapılan bir canlı katliamıdır.bu katliama ‘dur’ demek vatanını seven herkes demektir.bizden birinin görevidir.böyle bir misyonla yola çıkmak zorundayız.bakın akbelen sadece bir akbelen değil aslında .Akbelen de bir Türkiyedir.Muğla’daki o şirin doğanın yüzde 75,80’e yakını maden arama ruhsatı almış yani talana o kadar hazırlar ki.Ağacına sahip çıkanı utanmadan ‘marjinal’ ilan ediyorsunuz. ‘.İnsanda biraz ahlak ve fazilet vardır.Onlar ötekileştirildi, siz değil.Bir avuç insan için çalışıyorlar.Devletin bütün imkanlarını bir avuç insan kazansın diye seferber ediyorlar.Orman nefes almak gibidir. Kömür Bacalarınızdan çıkan dumanı koklamak mı daha iyi yoksa ormanın o güzel havasını solumak mı? Bu soruyu vicdan sahibi herkese sormak isterim. Kömür bacasından çıkan dumanı koklamak istiyorsanız bu ülkede yaşamaya hakkınız yok. Bu ülkede yaşamak isteyenler ormanın güzel havasını solumak istiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi’nde 2013 yılında Akbelen ile ilgili bir rapor hazırlandığını belirterek, “Raporun konusunu kısaca okuyayım; ‘Türkiye Kömür İşletmeleri Akbelen, Karacahisar, Milas linyit sahaları ve çevrelerindeki hidrojeolojik şartlar, linyit madenciliği ve Bodrum içme suyu kuyuları açısından mevcut verilerdir.Değerlendirme nihai rapordur.’ Rapor ‘Yapma Bodrum’un suyu biter’ diyor. “Su sorunu var demiyorum ama bu işin uzmanları var. Hacettepe Üniversitesi Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biridir” dedi.

AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi milletvekillerine seslenen Kılıçdaroğlu, ‘Bu toprak, vatan, su, hava meselesidir. Bugün Meclis Genel Kurulu’nda bu çağrıyı yapalım ama Genel Kurul salonuna gelmeyeceklerini kesin olarak biliyorum. Koridorda kapının önünde bekleyecekler. Meclis’te çoğunluk sağlanırsa ‘hayır’ demek için içeriye koşacaklar. “Ağacı seven, kurdu, kuşu seven, vatanını seven insan buna ‘hayır’ diyemez. Bu sıradan bir olay değil. Bu bir toprak, vatan, su, hava meselesidir.”

haber-gunyuzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu