Haber

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kahramanmaraş’ta depremzedelerle bir araya geldi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, 6 Şubat’ta depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Avşar Çadır Kent’te depremzedeleri ziyaret etti.

Bayraktar ve beraberindekiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çadırları gezerek depremzedelerle sohbet etti.

Çadır kentte bir süre dolaşan Bayraktar, yetkililerden bilgi aldı. Bayraktar daha sonra KADEM Kadın Destek Merkezi’nin çadırına giderek depremzedelerle görüştü.

Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, KADEM olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü depremzedelerle birlikte geçirmek istediklerini söyledi.

Depremzedelerle konuştukça çok şey öğrendiklerini belirten Bayraktar, tüm acılarına rağmen dimdik ayakta durduklarını kaydetti.

Bayraktar, depremzedelerin hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Bu anlamda onlardan alınacak çok ders olduğunu düşünüyorum. Bunu her ziyaretimde hissettim.” söz konusu.

Depremin ilk gününden itibaren KADEM olarak temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölgeye yardım paketleri ve tırlar gönderdiklerini belirten Bayraktar, “Manevi ve sosyal temellerin biraz daha ön plana çıktığını görüyoruz. Bir haftadır Kahramanmaraş ve Adıyaman’da Kadın Destek Merkezlerini hizmete açtık merkezimiz ekleniyor.Sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız ve gönüllülerimiz aracılığıyla elimizden geldiğince sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. sıcak bir ortam.Günlük hayatlarında yaptıkları el işi,kısır,paketleme ya da sadece sohbet edip içini dökmek.Bir ortam sağlıyoruz.” sözlerini kullandı.

habereflani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu