Haber

İzmir ve Bremen’den Eğitimde İşbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bremen ile 27 yıllık kardeş şehir ilişkisini ‘Öğretmen İşbirliği’ projesiyle genişletiyor. Lider projenin imza töreninde konuşuyor Tunç Soyer“Proje ile şehrin kadınları ve çocukları birbirine yakınlaşacak. Bu çalışma ile hem barışı hem de demokrasiyi geleceğe taşıyacağız.”

izmir ‘nin kardeş şehri Bremen ile ‘Öğretmen İşbirliği’ projesi imzalandı. Egemenlik Evi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine Bremen-İzmir Kardeş Şehirler Teşvik Derneği üyesi proje koordinatörü Andreas Heinrichs, Bornova BİLSEM Okulu öğretmen proje yöneticisi Sibel Konca, proje komitesi ile Türk ve Alman öğretmenler katıldı.

‘Bremen-İzmir Öğretmen İşbirliği’ projesi ile iki ildeki okullar ile Türk ve Alman öğretmenler arasında iletişim ve iş birliği sağlanacak. İzmir ve Bremen’deki okulların ortasında yeni iştiraklerin kurulması ve öğretmenler arasında yeni proje fikirlerinin oluşturulması için de altyapı oluşturulacak.

İmza töreninde konuşan Önder Soyer, şunları söyledi:

“Bremen ile köklü ve köklü kardeşlik bağlarımız var. Yaptığımız anlaşma, kardeşlik bağlarımızın ve köklü dostluğumuzun zemine sağlam bastığının kanıtıdır. Bağlarımız daha da ileriye gidecek. Bu daha başlangıç. İşbirliği İmza attığımız bu iş birliği çok değerli ve üzerinde çok şey var” diyerek, “Üzerimize düşen her türlü görevi üstlenmeye hazırız. Bremen ve İzmir’in ortasında Öğretmen İşbirliği Projesi ile şehrin kadınları ve çocukları birbirine yakınlaşacak, yeni damarlar, yeni kanallar oluşacak. Çok değerli bir çalışmadır. Bu çalışma ile hem barışı hem de demokrasiyi geleceğe taşıyacağız.”

Bremen-İzmir Kardeş Şehirler Teşvik Derneği proje koordinatörü Andreas Heinrichs, Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte’nin selamlarını getirdiğini belirterek, “Dostluğumuzun böylesine güzel bir proje ile taçlandırılmasından dolayı çok memnunuz. Her zaman çok yol alacağız. yıllarca birlikte.”

Heinrichs, Lider Soyer’e Bremen ile İzmir arasındaki kardeş şehirler temalı fotoğraflardan oluşan bir albüm hediye etti. İmza töreninde Die Sparkasse Bremen Derneği, deprem bölgesinde kullanıldıktan sonra topladıkları 3 bin 300 Euro’yu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladı. Bağıştan çok memnun olduğunu ifade eden Soyer, paranın deprem bölgesinde kurulan 200 konteyner kentin ekipmanında kullanılacağını duyurdu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu