Haber

İsrail, tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Hamas’a 2 aylık ateşkes teklif etti

Tel Aviv yönetimi, tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Hamas’a İsrail işgali altındaki toprakları teklif etti. Gazze2 aylık geçici ateşkes önerdi.

İSRAİL 2 AYLIK KALICI ateşkes teklif etti

Reuters’in aktardığı habere göre İsrail, tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Hamas’a 2 aylık ateşkes teklif etti.

2023 YILINDA ENERJİ DEĞİŞİMİ ANLAŞMASI YAPILDI

Çatışmada 24 Kasım 2023’te 4 gün verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani mola” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam etti.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. ” İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

GAZZE’DE CAN KAYBI 25 BİNİ AŞTI

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği baskınlarda en az 10 bin 800’ü çocuk, 7 bin 250’si kadın olmak üzere 25 bin 295 Filistinli öldürüldü, 63 bin kişi de yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı da tahrip edilerek halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana 369 Filistinli hayatını kaybetti.

532 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 195’i toprak işgali sürecinde olmak üzere 532 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

LÜBNAN SINIRI DA AĞIR

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 166 Hizbullah üyesinin yanı sıra 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu