Haber

İspanya Başbakanı Sanchez, Netanyahu ile görüştü! Tepki çeken kelimeler

Siyonist işgalciler topraklarını gasp ettikleri Filistinlilerin üzerine ölüm kusuyor. İsrail ordusu gün boyunca Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine savaş uçakları ve topçu atışlarıyla saldırılarını sürdürdü. İsrail soykırımının 16’ncı gününde Filistinli şehitlerin sayısı 5 bine yaklaştı.

Batı ise büyük savaş suçları işleyen İsrail’i desteklemeye devam ediyor. Son olarak İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, sosyal medya platformu X’e yaptığı açıklamada İsrailli mevkidaşı Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

GAZZE’DE SİVİLLERE DESTEK ZAYIF

Kurbanların aileleriyle dayanışma içinde olduğunu belirten Sanchez, rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini vurgulayarak, “tüm sivillerin korunması ve Gazze halkına yeterli ve kalıcı insani yardımın sağlanması” gerektiğini vurguladı. derin endişeleriniz” diye aktardı.

dedi Sanchez. Bunun için insani bir ateşkes gerekiyor. Çatışmanın bölgesel olarak tırmanmasını önlemek için bu gereklidir. Barışa ulaşmak için iki devletli çözüme, İsrail ile Filistin’in barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasına dayanan kesin bir çözüme doğru ilerlememiz gerekiyor.“dedi.

kumru-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu