Ekonomi

İş Bankası Müdürü Aran: Enflasyon 5 yıldan önce tek haneye inmeyecek

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, geçtiğimiz hafta düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde döviz kuru ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ortan, döviz korumalı mevduatın (KKM) 2001’deki gibi bir kur krizinin garantisi olduğunu söyledi. Ortan, enflasyonun uzun vadede düzeleceğini düşündüğünü belirterek, “Bununla yaşamak zorunda kalacağız. Enflasyon biraz.”

SEÇİMDEN SONRA KKM’DEN ÇIKIŞI PROJE ETMİYORUM

Ekonomim’den Yener Karadeniz’in haberine göre Ortan, “Seçim sonrası KKM’den çıkış öngörülüp öngörülmediğini öngörmüyoruz. Çünkü aklı başında bir ekonomiye gelen her yönetici, bunun için bir çıkış stratejisi yapmak zorundadır. Kimsenin kasıtlı olarak böyle bir krize neden olacağını düşünmüyorum. Herkes ortak akılla hareket edeceklerini, oyuncuları dinleyeceklerini söylüyor. O yüzden böyle bir risk görmüyorum” dedi.

‘ENFLASYONLA MÜCADELENİN SOSYAL BEDELİ VAR’

Genel Müdür Ortan, bundan bir yıl sonra yeniden seçim düşünen hiçbir hükümetin enflasyonla bu kadar kararlı çalışamayacağını belirterek, “Dolayısıyla seçim sonucu ne olursa olsun, kim hangi politikayı getirirse getirsin bir süre bu enflasyonla yaşamak zorunda kalacağız. sırasında. Enflasyonla baş etmenin sosyal maliyetleri vardır. Topluma bu bedelleri ancak çok güçlü olduğunuzda anlatabilirsiniz. Hele böylesine yaralanmış, travma geçirmiş bir toplumu artık kimse anlatamaz. O yüzden zorunlu enflasyonu biraz uzun vadeli çözmek gerekeceğini düşünüyorum” dedi.

‘MİNİMUM 2-3 YAŞTA 40-50 BAND’

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, 5 yıldan önce enflasyonun sağlıklı bir şekilde tek haneli rakamlara inmeyeceğini belirterek, “Tek hanelere düşürürsünüz ama gözünüzü keserek her şeyi düşürürsünüz. Enflasyon düşer” dedi. 5 yıldan önce tek hanelere inmeyelim çünkü o fırsatı biraz kaçırdık enflasyon yüzde 19 iken konuşsaydık başka şeyler söylerdim ama enflasyondaki başarımızın gururunu yaşarken yüzde 85’e çıkan oran şimdi yüzde 43’e düşecek, bunları konuşurken işler daha da zorlaşıyor.40-50 bandında enflasyonun yapışkan etkisi de vardı.Ben daha çok devam etmesinden endişe ediyorum. En az 2,3 yıl enflasyon 40-50 bandında.”

alacamhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu