Haber

Gazeteci Mehmet Barlas son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Barlas (81), İstanbul İstanbul Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

mehmet barlas İstanbul 1 Haziran’da zatürre tedavisi gördüğü hastanede öldü. Barlas, bugün Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakanlar Tansu Çiller, eski İçişleri Bakanları Muammer Güler ve Mehmet Ağar , İstanbul Emniyet Müdürlüğü Müdürü Zafer Aktaş, Galatasaray SporKulübün eski başkanları Faruk Süren ve Adnan Polat’ın yanı sıra milletvekilleri, siyasiler, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Barlas’ın tabutunu omuzladı. Barlas’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Mehmet Barlas 1942 yılında Ankara’da doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye Milli Öğrenci Federasyonu Basın Komisyonu Başkanlığı yaptı. Gazetecilikle öğrencilik yıllarında babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. Profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet gazetesinde başladı. 12 Mart muhtırasının ardından gazeteden kaldırıldı. Daha sonra İsmail Cem’in genel müdürlüğü döneminde TRT’de hem içeride hem dışarıda çalıştı. haberler danışmanlık yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmanın inceleme bölümünde birincilik ödülünü aldı.

Türkiye’de yayınlanan birçok gazetede çalıştı. Son Havadis, Cumhuriyet, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı; Star TV, ATV, Show TV ve TGRT’de haberler yorum yaptı. ATV’de kısa bir süre ana haber bülteni sunan Barlas, NTV’de Emre Kongar ile birlikte ‘Yorum Farkı’ adlı programda yer aldı. NTV Radyo’da Makam Farkı adlı bir program yapan Mehmet Barlas, 1968 yılında Canan Barlas ile evlendi ve bu evlilikten iki çocuğu oldu.

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu