Haber

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyetin 100. Yıldönümü ve Erzurum 104. Yıl Kongresi’ni düzenliyor.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Cumhuriyetin 100. Yıldönümü ve Erzurum Kongresi’nin 104. Yıldönümü çerçevesinde bir dizi program düzenleyecek.

Faaliyetler kapsamında; Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, “Cumhuriyetin Kuruluşunda Erzurum’un Değeri ve Erzurum Kongresi” konulu konferans verecek. Ayrıca Erzurum’un coğrafi tescilli ürünlerinden olan ehramdan tasarlanan kıyafetlerin beğeniye sunulacağı bir defile düzenlenecek. 22-23 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Erzurum’a gelecek olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü imzalanacak.

Özakalın’dan STSO Başkanı Özdemir’e ziyaret

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de TOBB Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu’nun programlarına eşlik eden Başkan Özakalın, dönüş yolunda Ankara’dan Sivas’a giderek STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette Özakalın, STSO Lideri Zeki Özdemir ile ETSO’nun 2023-2026 Yıllarına İlişkin Stratejik Planı kapsamında Cumhuriyetin 100. Yıldönümü ve Erzurum Kongresi’nin 104. Yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi paylaştı. Sivas TSO heyetini Erzurum’da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Önder Özakalın, Sivas Kongresi’nin 104. Yıl etkinlikleri kapsamında 4 Eylül’de gerçekleştirilecek etkinliklere de ETSO olarak katılacaklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı iki değerli kongreye ev sahipliği yapan iki antik kentin ticaret ve sanayi odalarının birbirine olan ilgisinin imzalanacak ‘Kardeş Oda’ protokolü ile daha da güçleneceği vurgulandı. 22 Temmuz’da ETSO’da Önder Özakalın protokolün her iki Oda için de hayırlı olmasını diledi.

STSO Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, ETSO ve STSO’nun katkılarıyla iki şehir arasındaki tarihi bağın eskisi gibi güçleneceğine inandığını belirterek, kardeş oda protokolü ile her iki şehrin iş dünyasının güçlendiğini vurguladı. şehirler birbirini daha iyi tanıyacak, yeni işbirliklerine ve ortak projelere zemin hazırlayacak.

Özakalın’ın ziyaretinde; STSO Yönetim Kurulu üyeleri; Mehmet Barış Çiftçi ve Emre Toy da hazır bulundu.

ETSO ve STSO etkinlik programı

ETSO’nun Sivas TSO heyetini ağırlayacağı 2 günlük program kapsamında; 22 Temmuz Cumartesi günü ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda iki salonun ortasında ‘Kardeş Oda’ protokolü imzalanacak. ETSO ve STSO heyetleri daha sonra birlikte; Erzurum Kalesi, Tepsi Minaresi ve Saat Kulesi, İkili Minareli Medresesi, Yakutiye Medresesi, Ulu Cami, Erzurum Şehir Arşivi, Tarihi Taşhan Çarşısı ve Nene Hatun Milli Parkı ‘Kültürel Yolculuk’ kapsamında yer alacak.

Erzurum Kongresi’nin temsili olarak yeniden canlandırılacağı tarihi kongre binasında 23 Temmuz Pazar günü saat 10.30’da yapılacak törenlere ETSO ve STSO heyetleri katılacak. Ardından saat 14.00’de ETSO’nun İkili Minareli Medresesi’nde düzenlediği etkinlik gerçekleştirilecek. Çifte Minareli Medrese’de açılış konuşmaları ile başlayacak programda, ardından Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Cumhuriyet ve Erzurum Kongresi”.

Erzurum’un coğrafi tescilli eserlerinden Saltuklu Kadınlar Kooperatifi’nin ehramdan tasarladığı kıyafetlerin beğeniye sunulacağı defilenin ardından program sona erecek. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu