Haber

Enner Valencia, Galatasaray derbisinde iki rekor kırmaya hazırlanıyor

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, Süper Lig’de 29 gol kaydetti ve derbide gol atması halinde iki rekor kıracak.

Spor Toto Üstün Lig’in 37. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, sezonu galibiyet serisiyle kapatmak istiyor. Ligde 11 maçlık yenilmezlik serisine sahip olan sarı lacivertliler, geçen hafta şampiyonluğu rakibine kaptırırken, sezonu ikinci sırada tamamlamak için derbiden 3 puanla ayrılmanın hesabını yapıyor.

Ekvadorlu futbolcu Enner Valencia bu dönemde Fenerbahçe’nin golcü kimliğinde öne çıkan isim oldu. 33 yaşındaki oyuncu, sezon başından bu yana en çok gol atan futbolcu ve 30 lig maçında 29 gol kaydetti. Antalyaspor maçında attığı golle kulübün efsane isimlerinden Alex de Souza’yı geride bırakarak ‘sarı lacivertlilerle bir dönemde en çok gol atan yabancı oyuncu’ rekorunu kıran Valencia, takımda 29 golle bir sezonda en çok gol atan futbolcu Aykut Kocaman’ın rekorunu da egale etti. .

Rekor Diagne’nin elinde

Fatih Karagümrük’te forma giyen Mbaye Diagne, Süper Lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu. Senegalli futbolcu, 2018-2019 sezonunda Kasımpaşa ve Galatasaray forması altında 30 gol kaydetti. Valencia yarın 1 gol atarsa ​​bu rekoru paylaşacak, 2 gol atarsa ​​rekorun tek başına sahibi olacak.

Ligin 38. haftasında Gaziantep FK karşısında galip sayılacak olan Fenerbahçe, Galatasaray maçında son kez sahaya çıkacak. Öte yandan sarı-lacivertlilerde üçüncü periyodu da geçiren Valencia’nın sarı-kırmızılı oyunculara karşı golü bulunmuyor. Derbide gol atarsa ​​ilk kez Galatasaray karşısında gol sevinci yaşayacak. – İSTANBUL

digorhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu