Haber

Edirne Emniyet Müdürlüğü Öğrencilere Matematik ve Biyoloji Dersi Veriyor

EDİRNE’de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ‘Çocuklarımız Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz’ projesi kapsamında alanında uzman ve lisans mezunu polislerden matematik, biyoloji ve geometri konularında destek alıyor. Emniyet Müdürlüğü’nde çalışıyor. İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, “Hem sınava hazırlanan çocuklar hem de orta sınıflarda eğitimlerine devam eden çocuklar okulda anlayamadıkları konuları ya da anladıkları bazı konuları öğretmenlerine sorma şansına sahip oluyorlar. kayıplardı ve onlardan tekrar haber alma şansları var.”

Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte eğitim gören çocuklara yönelik ‘Çocuklar Geleceğimiz Biz Bize Yeteriz’ projesi başlatıldı. Proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 22 aile çocukları için başvuruda bulundu. Müdürlük bünyesindeki özel öğretmenlik bölümlerinde lisanslarını tamamlayan polis memurları, Ekim ayında çocuklara mesai saatleri dışında matematik, biyoloji ve geometri dersleri vermeye başladı. Çocuklar okulda anlayamadıkları konuların yanı sıra öğrendiklerini pekiştirme ve test yapma fırsatı da buldular.

‘GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERİMİZDEN DERS ALIYORLAR’

Proje hakkında konuşan İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, “Emniyet teşkilatında lisans eğitimini tamamladıktan sonra polis veya komiser olan gönüllüler arasında eğitim vermek isteyen arkadaşlarımızla bir proje oluşturduk. Bu proje kapsamında bu proje kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğümüzdeki eğitim sınıflarından birini uygun zamanlarda çocuklarımıza ayırdık. “Polis ve komiserlerden oluşan eğitmen arkadaşlarımız çocuklarımıza uzmanlık alanlarında konu anlatımı, soru analizi ve pekiştirme eğitimleri vermeye devam ediyor. “dedi.

‘SINAVLARDA CİDDİ BAŞARIYA ULAŞMALARINI BEKLİYORUZ’

Çocukların projeyi çok benimsediğini belirten Karaburun, “Tabii ki bu çocuklarımız tarafından da çok olumlu karşılandı. Hem sınava hazırlanan çocuklar, hem de orta sınıfta eğitimlerine devam eden çocuklar, Okulda anlayamadıkları veya bazılarının eksik kaldığı konuları öğretmenlerine sorup tekrar dinleme şansı buluyorlar. “Tabii ki sivil toplumun da desteğiyle bunların işini kolaylaştırdık. Çocukların mevcut bazı referans kitapları ve bazı deneme sınavları sağlanarak bu yayınlara erişmeleri sağlanmaktadır. Bu sayede çocuklarımızın her iki sınavda da önemli başarılar elde etmesini bekliyoruz. Orta sınıfların eğitimlerinde herhangi bir dezavantaj varsa bunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.” dedi.

‘UMARIM SİZE BİRAZ YARDIMCI OLABİLİRİZ’

Çocuklara matematik konusunda yardımcı olan Edirne Emniyet Müdürlüğü personeli Fulya Dizman, “Çocuklarımızın derslerine bir nebze de olsa katkı sağlamak, onlara matematik alanında elimden geldiğince yardımcı olmak amacıyla böyle bir projeye başladık. Onlara biraz daha yardımcı olabilmek adına”Projede Ekim ayından bu yana ders vermeye devam ediyoruz. İnşallah çocuklarımıza bir katkımız olur, bir nebze de olsa destek oluruz” dedi.

‘KENDİ GELECEKLERİNİ DAHA İYİ İNŞA ETMELERİNE DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Biyoloji öğretmenliği mezunu polis memuru Sedat Karakoç, “Üniversiteden biyoloji öğretmeni olarak mezun oldum. Alanımızda polis çocuklarına mesai saatleri dışında da eğitim veriyoruz. Çocukların derslerinden başlayarak onlara derslerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. 5’inci sınıftan 11’inci sınıfa kadar Sayın İl Emniyet Müdürümüzün eğitimi ve bize verdiği destek “Çocuklara geleceklerinin daha sağlıklı olması, kendi geleceklerini daha iyi inşa edebilmeleri için bir nevi destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

‘SINAVLARIM ÇOK YÜKSEK’

5. sınıf öğrencisi Ayşe Naz Yıldırım (10), dersler sayesinde okulda öğrendiklerini pekiştirme şansı bulduklarını belirterek, “Okuldan sonra arkadaşımın babası beni buraya getiriyor. Matematik derslerinde destek alıyorum. Çok katkısı oluyor. derslerde bana. Sınavlarım daha yüksek. Daha iyi yapıyorum.” “Yeniden yapıyoruz ve bilgileri güçlendiriyoruz” dedi.

‘ÖĞRENDİKLERİMİZİN ÜZERİNE EKLİYORUZ’

10’uncu sınıf öğrencisi Elif Naz Demir ise şunları söyledi: “Matematik ve biyoloji derslerini alıyoruz, okulda işlediğimiz konuları burada öğrenip üzerine eklemeler yapıyoruz, bahislerle ilgili testler çözüyoruz. Çok işimize yarıyor. Test kitapları dağıttılar. bize göre doğal olarak çok daha fazlasını öğreniyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu