Haber

Bu Sezon Performanslarıyla Gözlerinizi Doldurdular! En Değerli Türk Futbolcular

Avrupa’da 2022-2023 döneminin bitmesiyle birlikte futbolcu piyasa fiyatları güncellendi. Transfermarkt verilerine göre Türk futbolunun en değerli isimlerini bir araya getirdik. Piyasa harcaması en yüksek oyuncumuz kim? Her zaman birlikte bakalım. ⬇️

10 – Çağlar Soyuncu

Market fiyatı: 15 milyon euro

  • Uzun süredir İngiltere Premier Ligi’nde Leicster City forması giyen Çağlar’ın yakın zamanda yeni bir takıma transfer olması bekleniyor. İddialara göre Atletico Madrid, milli oyuncuyla görüşme halinde.

9 – Kerem Aktürkoğlu

Market fiyatı: 15 milyon euro

  • Galatasaray’ın şampiyonluğunda değerli bir paya sahip olan Kerem, 12 asistle sezonu ligin asist lideri olarak tamamladı. Başarılı kanat oyuncusu yaptığı asistlere 9 gol daha ekledi.

8 – Arda Güler

Market değeri: 15 milyon euro

  • Sezonun ilk yarısında pek sahne alamasa da ikinci yarıda tüm dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe’nin genç yıldızı kısa sürede piyasa değerini artırmayı başardı. 35 maçta forma giyen Arda, takımına 6 gol 7 asistle katkıda bulundu.

7 – Cengiz Ün

Market değeri: 17 milyon euro

  • Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya’da forma giyen Cengiz, bu dönem toplam 46 maçta forma giydi. 25 yaşındaki futbolcu bu maçlarda 5 gol 6 asistlik performans sergiledi.

6 – Salih Özcan

Market değeri: 17 milyon euro

  • 2022 dönemi sonunda Köln’den Alman devi Borussia Dortmund’a transfer olan Salih, kadrosuyla ilk döneminde lig şampiyonluğuna çok yaklaşmıştı ama olmadı. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu 36 maçta 2 asist yaptı.

5 – Ferdi Kadıoğlu

Market fiyatı: bir 7 milyon euro

  • Gösterdiği performansla Fenerbahçe takımının vazgeçilmezi olan Ferdi, 48 maçta görev alarak 4 gol 5 asist yaptı.

4 – Merih Demirel

Market değeri: 20 milyon euro

  • Juventus’ta geçirdiği başarılı sezonların ardından kariyerine İtalya Serie A takımlarından Atalanta’da devam etme kararı alan Merih, bu sezon takımıyla 28 maça çıktı ve bir gol kaydetti.

3 – Enes Ünal

Market değeri: 25 milyon euro

  • İspanya La Liga’da Getafe forması giyen Enes Ünal, kadrosu ve kendisi için güzel bir yılı geride bıraktı. 26 yaşındaki forvet 38 maçta 15 gol 5 asist kaydetti.

2 – Orkun Kökçü

Market değeri: 30 milyon euro

  • Orkun, Feyenoord ile Hollanda’nın Erevidse kentinde şampiyonluk sevinci yaşadı. Bu başarıda Orkun’un payı da oldukça büyüktü. Orkun 46 maçta 12 gol 5 asistlik performans sergiledi. 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu performansının ardından Benfica ile anlaştı. Portekiz ekibi, Orkun için Feyenoord’a 25 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

1 – Hakan Çalhanoğlu

Market değeri: 40 milyon euro

  • Listenin başında Inter ile Şampiyonlar Ligi finali oynayan Hakan Çalhanoğlu yer alıyor. Inter’de ikinci dönemini geride bırakan 29 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz günlerde kulübüyle 4 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Milli takımın en değerli ismi bu dönem 49 maça çıktı ve 4 gol 8 asist kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu