Haber

Bayraktar SİHA’lar bir kez daha Fransızların manşetlerini süsledi! Dikkat çeken ‘ABD’ itirafı…

La Croix’deki yazıda “Türk savunma sanayisinin elde ettiği başarılar, ABD’nin 1974’te Türkiye’ye uyguladığı üç yıllık silah ambargosunun ardından elli yıldır başlattığı askeri arzı güçlendirme politikasının sonucudur.”kelimeler de yer aldı.

Türkiye’de üretilen Bayraktar TB2 SİHA’lar, muharebe alanlarındaki nokta atış operasyonlarında adından söz ettirmeyi başardı.

Kısa sürede dünyanın konuştuğu insansız hava gücünün ortasında yerini alan TB2’ler, bu kez Fransa merkezli La Croix gazetesi tarafından gündeme getirildi.

TÜRKİYE’NİN SANAYİ VE DİPLOMATİK STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI

SİHA’lardan “Ankara’nın yeni nüfuz aracı”Gazete, Libya, Karabağ ve Ukrayna’daki çatışmalarda kullanımıyla ünlenen TB2 Bayraktar insansız hava aracının Türkiye’nin sanayi ve diplomatik stratejisinin bir modülü olduğunu bildirdi.

TB2 SAVUNMA SANAYİİNİN ATEŞ GEMİSİ OLDU

TB2’nin savunma sanayisindeki rolüne şu sözlerle değinildi:

TB2 Bayraktar, Karabağ ve Ukrayna’da kullanıldıktan sonra Türk savunma sanayisinin amiral gemisi oldu.

Türkiye insansız hava aracını Afrika, Orta Asya, Orta Doğu ve Avrupa’daki nüfuz stratejisine hizmet etmek için kullanıyor.

TÜRK EKOSİSTEMİNİN İKİ CEVHANI KIRMIZI ELMA İLE BİR ARADA

Batılı ülkelerin savunma sanayilerinden farklı olarak Türk savunma sanayisinin aynı anda uçak ve insansız hava araçları geliştirebildiğine dikkat çekildi.

TB2’nin şu anda donanmada kullanılabilen versiyonu olan TB2’nin Baykar Makina’nın ürettiği versiyonu olan TB3’ün varlığından da bahsedildi ve şunları söyledi:

Türkiye’nin geliştirdiği ilk hayalet avcı uçağı Kızılelma ile birlikte Türk ekosisteminin bu iki cevheri, TCG Anadolu ve Hürjet hafif muharebe uçaklarını donatacak.

DİPLOMATİK SANCAKTAR ETKİ ARACI OLDU

Bir diğer stratejik proje olan geleceğin savaş uçağı TF-X’in ise ilk testlerini geçme sürecinde olduğu bildirildi.

ÜÇÜNCÜ YOL GÖRÜNTÜ

“Türk askeri ihracat stratejisi ‘üçüncü yol’ imajından yararlanıyor.” İnsansız hava aracıyla ilgili şu bilgiler aktarıldı:

Orta Doğu ve Avrupa’daki bağları onarmak veya daha akıcı hale getirmek için kolaylaştırıcı görevi görür. 120 TB2’nin Eylül 2022’de Birleşik Arap Emirlikleri tarafından satın alınması, Ankara ile Abu Dabi arasındaki uzlaşmaya damgasını vurdu.

2021’de Türkiye, Polonya’ya 24 TB2 satarak Avrupa’da kendine yer edindi. NATO’ya girişi Türkiye tarafından engellenen Finlandiya da Türkiye’den SİHA alabileceğini ima etti.

TÜRKİYE’NİN ROLÜ DENGELENDİRİCİDİR

Moskova’ya yaptırım uygulamaktan kaçınan Ankara’nın Rusya’dan hidrokarbon ithal ederek bu ülkeye çok sayıda ürün ihraç etmeye devam ettiği, Ukrayna’ya da insansız hava araçları tedarik ettiği belirtiliyor.

Türkiye’nin durumu, “iki savaşan taraf arasında aracı olarak hareket etmesine izin veren bir dengeleme eylemi”şeklinde anlatılmıştır.

konyaalti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu