Haber

Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yol çöktü

AVCILAR’da kentsel dönüşüm kapsamında binanın temeli kazılırken, önünden geçen yolun yarısı çöktü. Bitişikteki başka bir binanın altında göçük nedeniyle boşluk oluştu. Bina önlem olarak boşaltılırken, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de binada ve yolda incelemelerde bulundu.

Avcılar ilçesi Cihangir Mahallesi Salimbey Caddesi üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan binanın inşaatı için temel kazısı başladı. İş makineleriyle temel kazısı yapılırken, büyük bir gürültüyle yolun yarısı çöktü. Yolun çökmesiyle birlikte temeli kazılan yapının bitişiğindeki 4 katlı 12 daireden oluşan Güllüler Apartmanı yol çökmesinin altında boşluk oluşturdu. İhbar üzerine Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekipleri, çöken bina ve yolda inceleme yaptı.

“DÖNÜŞÜLEN BİNA SAYISI BİN 950’Yİ BULDU”

Yapılan incelemede zeminin yumuşak olduğu belirlenirken, tedbir amaçlı Güllüler Apartmanı sakinleri için tahliye kararı verildi. Polis ekipleri sokakta önlem alırken, zabıta ekipleri olası aksiliklere karşı daire sahiplerini tek tek bilgilendirdi. İnşaat için hafriyat yapan müteahhit uyarılırken, bitişik apartman ve yolun bulunduğu 6 boşluğa duvar örmesi istendi. Olay yerine gelen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yolun çöken kısmında ve boşaltılan binada incelemelerde bulundu. Önder Hançerli, “Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yeniden yapılması için temel kazısı sırasında göçük oluştu, çok şükür can kaybı yaşanmadı. Su patlaması meydana geldi. Müdahale edildi. Önlemler alınıyor. tedbir amaçlı boşaltıldı.Şu anda dolgu işlemleri yapılıyor.Müteahhit uyarıldı.Kentsel dönüşüm.Binalar durduğu yerde çöktü, çöken balkonlar,kalitesiz yapı stoğu.Yaklaşık 4 yıldır başarılı bir kentsel dönüşüm süreci yürüttük. çok uzun zaman.Dönüşüm yapılan bina sayısı 1.950’ye ulaştı.Hızla devam ediyor.Yapmak istiyoruz ama bu tür ufak tefek sorunlar oluyor.Yaptığımız her işte ve yıktığımız binada ne kadar gerçek ve haklı olduğunu tekrar tekrar anlıyoruz. ,binanın yıkılması zorunlu ve acil.Çünkü toprak yapısı çok sağlıklı bir yapı değil.Çalışmaya devam edeceğiz.Çok şükür rastgele. “Şu ana kadar herhangi bir aksilik yaşanmadı. 1-2 gün içerisinde temellerinin atılacağına ve tehlike olmaktan çıkacağına inanıyorum.” söz konusu. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine dairesinden ayrılan Egemen Şen, hafriyat yapan müteahhide tepki gösterdi. Şen, “Kentsel dönüşüm yapıyorum diye her şeyini kaybetti. Mahkemeye vereceğim. Başka konuta gidiyorum” dedi.

haber-bayramic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu