Haber

Aracını yayaların üzerine süren sanığın yargılanmasına devam edildi.

9 yıl hapis cezası temyizen bozulan sanık Görkem Sertaç Göçmen’in, Bakırköy’de bir kadına çarptığı için kendisine tepki gösterenlerin üzerine aracını sürerek bazılarını yaraladığı gerekçesiyle yeniden yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Görkem Sertaç Göçmen katılmazken, duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık Göçmen hakkında Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, sanığa isnat edilen suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu eyleme ilişkin davranışlarını yönlendirme becerisinin geliştiği belirtildi.

Katılımcıların avukatları şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Sanık Göçmen’in avukatı Kadriye Aynur Göçmen, soruşturmanın uzatılması için dilekçelerini tekrarladıklarını belirterek, müvekkili hakkında yurt dışına çıkış yasağı getiren adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanığın adli kontrolün kaldırılması talebinin reddedilmesine, AA’nın kesin raporu için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor sonucunun beklenmesine karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Davanın tarihi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, savcı baba ile hakim annenin çocukları olan sanık Görkem Sertaç Göçmen ile arkadaşı AA’nın, savcının önüne geldiklerinde araçta tartışmaya başladıkları belirtildi. 2 Ekim 2018’de Bakırköy’de bir alışveriş merkezi.

Olayın anlatıldığı iddianamede Göçmen, yaraladığı gerekçesiyle “kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla birden fazla kişiyi kasten yaralama”, “birden fazla kişiyi yaralama” ve “mala zarar verme” ile suçlandı. Olay yerinde 8 kişi ve 1 kişinin malına zarar verildi. 14 yıldan 32 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 13 Kasım 2020 tarihli kararında sanık, 7 mağdura karşı “kasten yaralama” suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanık Ahmet Seven’e yönelik “mala zarar verme” suçunun düşürülmesine, maktul Mehmet Ali Yalçın’a yönelik “kasten yaralama” unsurlarının oluşmaması nedeniyle sanığın beraatine karar verdi.

Karara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile bazı sanık ve sanıkların avukatları itiraz etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, yargılamada eksiklikler olduğu gerekçesiyle belgeyi bozarak mahkemeye gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu