Haber

Afrika büyükelçiliklerine taziye ziyaretleri devam ediyor

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla Türkiye’nin Afrika’daki büyükelçiliklerine taziye ziyaretleri devam ediyor.

Fildişi Sahili Başbakanı Patrick Achi ile Devlet ve Dışişleri Bakanı Kandia Camara, Abidjan’daki Türkiye Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara’nın deprem felaketi nedeniyle taziye ve dayanışma mesajını iletti.

Akra Belediye Başkanı Elizabeth Naa Kwatsoe Tawiah, Türkiye’nin Akra Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulunarak, büyükelçilikte açılan taziye defterini imzaladı.

Nijerya İletişim ve Dijital EkonomiBakan İsa Ali Pantami, Türkiye’nin Abuja Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulunarak, depremlerde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Pantami, taziye defterine, “Türkiye’de yaşanan dramdan gerçekten büyük bir üzüntü duyduk. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” yazdı

Botsvana Devlet Bakanı Kabo Morwaeng, Türkiye’nin Gaboron Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulunarak, depremlerde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Halkı adına derin üzüntü duyduğunu ve dayanışma duygularını dile getiren Bakan Morwaeng, “Türk milleti çalışkandır ve en kısa zamanda yeniden hayatını kuracağına inanıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu