Haber

6’lı tablodan aday açıklaması: Seçim tarihi belli olursa aday açıklanacak

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin acısı hala çok taze.

11 ili etkileyen deprem büyük yıkıma neden oldu.

Son verilere göre 41 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin enkazı kaldırılmadan önce seçim tartışmaları başladı.

Deprem bölgesinde seçimi konuştular

Deprem bölgesine giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 14 Mayıs’ta seçim olacağına inanmadığını söylemesinin ardından açıklamalar ardı ardına geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçim ancak savaş durumunda ertelenebilir. Savaş olmadığı için seçim ertelenemez.”yansımasını dile getirdi.

Geçenlerde bir yere geldiler

Türkiye deprem felaketiyle boğuşurken, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde deprem gündemiyle 6’ncı masa bir araya geldi.

4.5 saat süren görüşme diğer görüşmelerde olduğu gibi sonuçsuz kaldı.

Adaylık tarihi ertelendi

13 Şubat’ta ortak cumhurbaşkanı adayını açıklaması beklenen 6’lı masa, depremin ardından adayın belirlenmesini erteledi.

“Seçim takvimi açıklanınca aday da belli oluyor”

Cumhuriyet’in haberine göre adayın ne zaman açıklanacağı hakkında konuşan büro çalışanları şu ifadeleri kullandı:

Anayasaya göre 18 Haziran’da seçime gitmeleri gerekiyor. 14 Mayıs’ta seçim olması pek olası görünmüyor. 18 Haziran’dan sonraya ertelenmesi yönünde girişimler olsa da sine-i millet dahil her türlü çabayı göstereceğiz. Tarih kesinleşip seçim takvimi açıklanınca aday da belli oluyor.

“14 Mayıs’ta belli olmayan bir seçimde bir adayın gündemde olması doğru değil”

2 Mart’ta yapılacak toplantının ardından aday duyurusu yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuşan heyet şu açıklamayı yaptı:

Tarih netleşene kadar bu olmayacak. Örneğin Cumhurbaşkanı 14 Mayıs’ta olacağını beyan ederse, o zaman bu toplantıda adaylık konusu gündeme gelir. Ancak adayın 14 Mayıs’ta yapılacak bilinmeyen bir seçimin gündemde olduğu da gerçek değil. Tarihin netleşmesinden sonra yapılacak ilk toplantıda aday belirlenir ve ilan edilir.

pasinlerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu