Haber

2016’daki Terör Eyleminin Görüntülerini İstiklal Caddesi’nde Olmuş Gibi Paylaşan Takvim Gazetesi Gündemde!

13 Kasım akşam saatlerine İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama ülkemizde hayatın durmasına neden oldu. 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı patlamanın akabinde internette bant daraltması uygulanması sebebiyle birçok siteye erişimde ıstıraplar yaşandı. Toplumsal medyada yayılan bilgi kirliliği sırasında Takvim Gazetesi’nin 2016’da yaşanan terör hareketinde çekilen imgeleri paylaşması dikkat çekti. Ayrıntılar…

13 Kasım günü akşam saatlerinde İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama tüm ülkede hayatın durmasına neden oldu. Patlamada 6 vatandaşımızın ömrünü yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Olayın akabinde birinci olarak Radyo ve Televizyon Üst Heyeti (RTÜK), patlamaya ait süreksiz olarak yayın yasağı geldiğini açıkladı. Ülke genelinde internet suratında yavaşlama ve birçok toplumsal medya sitesine erişimde problemler yaşandığı kaydedildi.

Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK), İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya dair dezenformasyon yayılmaması için internette bant daraltma uygulaması yapıldığını açıkladı.

Yaşanan yanlış bilgi transferi ve dezenformasyon olaylarından biri, Takvim Gazetesi’nin 2016’da yaşanan terör hareketlerine ilişkin imajları paylaşması oldu.

Twitter kullanıcıları kısa müddette paylaşım hakkında yorum yaptılar;

Akıllara son periyotlarda çıkan yeni medya yasası geldi.

Bahsi geçen husus ?

Konu ile ilgili şimdi Takvim Gazetesi ve Radyo ve Televizyon Üst Konseyi (RTÜK) tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu